THD of totale harmonische vervorming is een zeer complex onderwerp dat heel diep kan gaan. Kort samengevat wordt met een THD-meting gemeten hoe schoon het uitgangssignaal is dat naar de lamp gaat. Bij een lager of geringer THV% kunnen de componenten in digitale verlichtingssystemen een digitaal signaal van hogere kwaliteit produceren door harmonische vervormingen die, door de voorschakelapparatuur worden toegevoegd, te verminderen.

Een THV-score van <1% wordt beschouwd als de bovenkant van de schaal. Deze referentie geldt voor hoogfrequente, elektronische voorschakelapparatuur die de THV genereert welke door de lamp wordt uitgezonden. De lamp zendt de frequentie letterlijk uit, evenals alle signaalruis van de voorschakelapparatuur. Alle elektronische voorschakelapparaten hebben een ander THV-niveau. Sommige populaire e-voorschakelapparaten hebben een THV die varieert van 250% tot 400%! Dat THV-niveau is onaanvaardbaar hoog. Deze THV’s veroorzaken enorme problemen voor de lamp en het voorschakelapparaat en produceren enorme hoeveelheden gemengde signalen, wat zich vertaalt in een slechtere lichtkwaliteit.

Bewaren

StartSmart diagnose vóór ontsteking is een veiligheidssysteem van sensoren dat het voorschakelapparaat afleest bij het opstarten. Het detecteert conflicten in het systeem waaronder: open uitgang, mislukte ontsteking, einde van de levensduur van de lamp, hoog/laag voltage, hoge/lage interne temperatuur, thermisch, lekstroom en kortsluiting. Dit veiligheidscontrolesysteem dient ervoor de gebruiker te helpen bij het identificeren en oplossen van problemen of conflicten in de elektrische installatie.

Ja, het amperage van het voorschakelapparaat neemt af als het voorschakelapparaat wordt gedimd. Hieronder een grafiek van de output bij 240 volt:

240 volt : 600 WATT – 1000 WATT
Ingangsstroom: 2,625A – 4.,75A

De meeste merken HPS-lampen zijn compatibel met OCL Complete armaturen. Wij raden aan om Pulse-Start metaalhalidelampen te gebruiken bij alle elektronische voorschakelapparaten. OCL heeft een systeem van op elkaar afgestemde armaturen en lampen. We kunnen met trots zeggen dat wij de enige fabrikant zijn van armaturen en lampen, die zorgen voor een harmonische afstemming in onze sets van armaturen en lampen voor een maximale efficiëntie en het laagste THD% in de OUTPUT.

De Kelvin kleurtemperatuurschaal biedt een maat voor het onderscheiden van kleuren voor het menselijk oog. Kleurtemperaturen hoger dan 5000 K worden koele kleuren (blauw/wit) genoemd, terwijl lagere kleurtemperaturen (2700-3000 K) warme kleuren worden genoemd (geel/wit tot en met rood). Dit is een maat voor het menselijk oog, maar dient als een hulpmiddel voor consumenten zodat zij weten welke lamp ze moeten kopen voor welke groeifase. OCL Digital Lamps zijn ontwikkeld voor de levende natuur; planten, mensen, reptielen, vissen etc. Traditionele lampen werden gemaakt voor het menselijk gezichtsvermogen en waren gebaseerd op energiepieken voor het menselijk oog. OCL begrijpt dat niet alle telers het budget hebben om vier lampen voor elk armatuur te gebruiken. Het “één lamp systeem” betekent dat de 4K voor alle groeifasen van planten kunnen worden gebruikt als dat nodig is. Uw planten zullen meer fotochemische reacties krijgen met een OCL digitale lamp, dan mogelijk zou zijn geweest met een traditionele lamp die voor het menselijk gezichtsvermogen is gemaakt. HPS – Aanbevolen voor de meeste bloeiende eenjarige planten. 4K- dit is een Full Spectrum licht dat goed is voor alle groeifasen.

Kijk naar “normaal” glas en je ziet een lichte groene tint (vooral als je naar de randen kijkt) die opvallender wordt naarmate het glas dikker is. Vaak is dit geen probleem, maar bij veel toepassingen – zoals binnenshuis tuinieren en tuinbouw, waar het licht door glas moet dringen – wordt helderheid steeds belangrijker. Voor die toepassingen is ijzerarm glas duidelijk beter. IJzerarm glas is speciaal gemaakt voor een uitzonderlijke helderheid en zal de echte kleuren in het kleurenspectrum niet vervagen of verstoren. Of het nu als “extra helder”, “waterwit” of “ijzerarm” wordt aangeduid, het glas is gemaakt om glashelder en vrijwel tintvrij te zijn. Wat maakt ijzerarm glas zo zuiver en helder? Een van de belangrijkste ingrediënten in glas is silicazand, waarin van nature ijzeroxiden voorkomen. Deze oxiden veroorzaken de groene tint in het glas. IJzerarm glas is gemaakt van hoogwaardig silicazand dat bijna volledig vrij is van ijzeroxiden. Door het ijzergehalte te verlagen, verminder je de groene tint en verhoog je de lichttransmissie en -helderheid. Omdat het ijzergehalte in ijzerarm glas slechts 10% van het ijzergehalte van gewoon glas kan zijn, laat het 91% van het licht door. Bij gewoon glas is dat 83%.

De kleurweergave-index (color rendering index of color rendition index (CRI)) is een kwantitatieve maat voor het vermogen van een lichtbron om de kleuren van verschillende objecten getrouw te reproduceren, ten opzichte van een ideale of natuurlijke lichtbron. Lichtbronnen met een hoge CRI zijn gewenst bij kleur kritische toepassingen, zoals fotografie en cinematografie en zelfs de tuinbouw. De definitie van de Internationale Commissie voor Verlichtingskunde luidt als volgt:
Kleurweergave: het effect van een lichtbron op de kleurweergave van voorwerpen door bewuste of onbewuste vergelijking met hun kleurweergave onder een referentielichtbron.
De numeriek hoogste CRI is 100, wat overeenkomt met natuurlijk zonlicht. Hoe hoger de CRI, hoe beter de kwaliteit van het licht.

[/fusion_builder_column_inner][/fusion_builder_row_inner]

Bewaren